Milé kolegyně, milí kolegové,
Včelařský spolek pro Prahu 6 a 7 Vás zve na workshop
výroby medoviny za studena s Jaroslavem Lstibůrkem
jak v domácích podmínkách vyrobit medovinu nejvyšší kvality – od teorie k praxi
Odkaz na přihlášení: https://forms.gle/915Djt7SQ1dBWpmY9
Koná se 28.9. 2024 od 9 do 18 hodin
Kurz bude rozdělený do tří navazujících sekcí:
Čím – Co – Jak budeme kvasit?
Cílem tohoto kurzu je naučit vás, jak v domácích podmínkách připravit medovinu takové kvality, která splní vaše očekávání. Na začátku kurzu se dozvíte o bohaté historii medoviny a jejím postavení na současném trhu alkoholických nápojů.
Poté se zaměříme na teoretické základy kvašení, které jsou klíčové pro úspěšnou přípravu medoviny. Tento teoretický základ vám pomůže pochopit, na co si dát při praktické přípravě pozor a jak řešit případné problémy. Naším cílem není naučit vás jeden konkrétní postup, ale předat vám znalosti, díky nimž budete schopni kriticky posoudit různé recepty a časem si vytvořit vlastní jedinečný typ medoviny.
Co budete potřebovat?
Pokud jste úplný začátečník, můžete přijet s “holýma rukama” – vše potřebné pro vás budeme mít připravené. Pokud již máte praktické zkušenosti, můžete si přinést i vlastní pomůcky.
Program:
9–10 h. historie medoviny a současnost
10–12 h. praxe, příprava zákvasu – Čím a co budeme kvasit
12–13 h. přestávka na oběd
12–17 h. praxe, příprava zákvasu – Co a jak budeme kvasit – Kritická místa při výrobě
17–18 h. diskuse
V ceně kurzu: demižon, med, kvasinky, živiny. K zapůjčení veškeré pomůcky jako refraktometry, teploměry, nádoby a kyblíky, míchadla a nálevky, váhy…
Cena kurzu 2.500 Kč